Welkom bij De Blauwe Hollander

De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende voor het eerst haar deuren op 1 april 1979. De naam “Blauwe” verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordigers van Nederland te blijven.

Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde.

Restaurant De Blauwe Hollander werkt in het seizoen met seizoensgerechten, zoals asperges in het seizoen op de kaart en boerenkool (Curly Kail).

Het restaurant biedt exclusieve WEEK SPECIALS op hun menu. De gasten die vegetariër zijn, zullen zich nooit buitengesloten voelen omdat er vegetarische en gerechten zijn. veganistische opties die iedereen zou kunnen genieten!

Dit wereldberoemde restaurant, gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, is nu meer dan 30 jaar oud en heeft meerdere eigenaren achter de rug, maar de Nederlandse keuken heeft altijd het typische bestaan ​​en de authenticiteit van het eten behouden, bereid met dagverse producten. is nooit weggegaan!

BOEK UW TAFEL

RESERVEER NU

ONZE MENU

ONZE Galerij

De Blauwe Hollander