WELKOM BIJ ONS RESTAURANT DE BLAUWE HOLLANDER

De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende voor het eerst op 1 april 1979. De naam ‘Blauwe’ verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven.
Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde.
Restaurant De Blauwe Hollander werkt met seizoensgerechten, zoals asperges in het seizoen op de kaart en de boerenkool (Curly Kail) als deining in het seizoen.
De restaurants bieden voortreffelijke WEEK SPECIALS in hun menu. De gasten die vegetarisch zijn, zullen zich nooit buitengesloten voelen, omdat er vegetarische opties zijn waar iedereen van kan genieten!
Dit wereldberoemde restaurant, gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, is nu meer dan 30 jaar oud en heeft meerdere eigenaren achter de rug, maar de Nederlandse keuken heeft altijd het typische bestaan ​​en de authenticiteit van het eten behouden, bereid met dagverse producten. ben nooit weggegaan!

De Blauwe Hollander