WELKOM BIJ DE BLAUWE HOLLANDER

traditional dutch restaurant Amsterdam
De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende haar deuren op 1 april 1979. De naam ‘Blauwe’ verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven.
Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde.
Wij Restaurant De Blauwe Hollander werken met seizoensproducten, zoals Hollandse asperges en de boerenkool (Curly Kale) als deining in het seizoen. Naast dat wij werken met seizoensproducten, werken wij ook in het restaurant met voortreffelijke WEEK SPECIALS in het menu.
Wij bieden onze gasten de oud Hollandse pot waaronder stampotten en de wereldberoemde erwtensoep (snert).
Voor onze vegetarische gasten bieden wij verschillende gerechten. Ons beroemde groentetaartje met geitenkaas en huisgemaakte ketchup wordt dan ook goed ontvangen door onze vegetarische gasten.
Dit wereldberoemde restaurant, gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, is nu meer dan 30 jaar oud en heeft meerdere eigenaren achter de rug, maar de Nederlandse keuken heeft altijd het typische bestaan en de authenticiteit van het eten behouden.
©2020 DEBLAUWEHOLLANDER. All Rights Reserved.

Gemaakt met in Amsterdam

De Blauwe Hollander