Sinds de opening op 1 april 1979 verwelkomt De Blauwe Hollander haar gasten met authentieke Hollandse gerechten. De naam 'Blauwe' verwijst naar de blauwe uniformen van Nederlandse mariniers, die in Indonesië en Suriname dienden. Voor zeelieden betekende onze keuken een stukje thuis, wat hen hielp bij hun heimwee.
Bij 'Restaurant De Blauwe Hollander' werken we met seizoensgebonden producten zoals Hollandse asperges en boerenkool, passend bij het seizoen. Daarnaast bieden we wekelijks wisselende specials aan.
Onze menukaart staat vol met traditionele Hollandse gerechten zoals stamppot en de beroemde erwtensoep (snert). Voor onze vegetarische gasten hebben we ook diverse opties, waaronder de geliefde groentetaart met geitenkaas en huisgemaakte ketchup.
Gelegen aan het levendige Leidseplein in Amsterdam, is ons restaurant al meer dan 30 jaar een begrip. Ondanks de verschillende eigenaren door de jaren heen, hebben we de typische karakter en authenticiteit van de Nederlandse keuken altijd behouden.